Bravčový závitok s cuketou
Podávame s ľahkým zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,cuketa,bravčové stehno,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | ||
olej olivový | 80 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Gouda | 80 | gramov | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
2.
olej olivový 30 mililitrov • cibuľa 150 gramov
V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
3.
cesnak 2 strúčiky
Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.
4.
bravčové stehno 600 gramov
Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.
5.
soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ Ćl
Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.
6.
syr Gouda 80 gramov
Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.
7.
Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.
8.
voda 150 mililitrov • olej olivový 50 mililitrov • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky
Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.
9.
Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.
Dobrú chuť!