Bravčový rezeň v zemiakovom ceste
Obed hodný nedele :) Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.
recept,fotorecept,zemiaky,mäso bravčové - rezne,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 1 | deciliter | |
mäso bravčové - rezne | 4 | kusy | |
múka hladká | 4 | polievkové lyžice | |
olej fritovací | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | - | ||
zemiaky | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava zemiakovej zmesi na placky
zemiaky 4 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 1 deciliter • vajce slepačie • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • cesnak 3 strúčiky • múka hladká 4 polievkové lyžice • strúhanka
Zermiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, mlieko, vajce, majorán, múku a pretlačený cesnak. Ak je cesto riedke pridáme jednu až dve lyžice strúhanky. Cesto musí byť hustejšie.
2. Bravčové rezne
mäso bravčové - rezne 4 kusy • olej fritovací
Mäso nakrájané na rezne na tenko vyklepeme, umyjeme a osušíme. Jemne každý rezeň posolíme. V panvici rozohrejeme olej. Vložíme vrstvu zemiakovej zmesi, položíme bravčový rezeň a zakryjeme ho vrstvou zemiakovej zmesi. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pomaly vyprážame 20 minút, odokryjeme, rezne obrátime a z druhej strany 10 - 15 minút dopražíme.
Dobrú chuť!