Bravčový guláš so šampiňónmi
Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.
recept,fotorecept,cibuľa,bravčové stehno,šampiňóny,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 500 | gramov | |
cibuľa | 300 | gramov | |
horčica dijonská | 1 | polievková lyžica | |
korenie majorán sušený | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | - | ||
masť bravčová | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 150 | gramov | |
šampiňóny | 250 | gramov |
Recept
1.
masť bravčová 2 polievkové lyžice • cibuľa 300 gramov
Na masti speníme dve na drobno nakrájané cibule.
2.
bravčové stehno 500 gramov • voda 1 liter • zemiaky 150 gramov
Pridáme na vačšie kúsky nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme vodou. Pridáme jeden stredne veľký, na drobno nastrúhaný zemiak. Varíme 30 minút.
4.
soľ • korenie čierne mleté • horčica dijonská 1 polievková lyžica • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky
Dochutíme soľou, korením, horčicou a majoránkou. Prípadne dolejeme vodu. Varíme ďaľších 30 minút.
Dobrú chuť!