Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom
Veľká, miešaná plnená fašírka.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové pliecko,hovädzie pliecko,Bravčové mäso,Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 800 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
hovädzie pliecko | 800 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
rožok biely | 4 | kusy | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 10 | kusov |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.
2.
bravčové pliecko 800 gramov • hovädzie pliecko 800 gramov • rožok biely 4 kusy
Mäso a rožky pomelieme.
3.
cibuľa 150 gramov • cesnak 4 strúčiky • vajce slepačie 4 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Cibuľu očistíme, na jemno pokrájame. Pridáme spolu s očisteným a pretlačeným cesnakom k mäsu. Osolíme, okoreníme a do zmesi pridáme 4 vajcia.
4.
Rukou dobre premiešame.
5.
Na flexibilnú doštičku nasypeme primerané množstvo strúhanky. Mäsovú zmes rozložíme na doštičku do tvaru obdĺžnika 40x25 cm. Na stred poukladáme vajíčka a zabalíme.
6.
Fašírku pregúľame na okraj doštičky...
7.
Pekáč hlboký 40 cm x 24 cm
...a zosunieme do hlbokého pekáča vymasteného masťou, alebo vyliateho olejom.
8.
Zakryjeme a pečieme pri 200°C 45 minút. Potom odokryjeme a 30 minút pri teplote 180°C dopečieme.
Dobrú chuť!