Bravčovinka s medom a vlašskými orechmi
recept,fotorecept,bravčové stehno,orechy vlašské,med,Bravčové mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 300 | gramov | |
cibuľa | 50 | gramov | |
korenie chilli | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
med | 5 | polievkových lyžíc | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
orechy vlašské | 80 | gramov | |
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - |
Recept
1.
bravčové stehno 300 gramov • soľ • korenie čierne mleté • olej olivový 1 polievková lyžica
Bravčové mäso nakrájame na menšie pásiky alebo medailóniky, zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme, na oleji rýchlo z oboch strán opražíme, aby sa mäsko zatiahlo.
2.
olej olivový 1 polievková lyžica • cibuľa 50 gramov • orechy vlašské 80 gramov • med 5 polievkových lyžíc • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
Mäso vyložíme, na panvici zohrejeme olivový olej na ktorom opražíme cibuľku. Pridáme na menšie kúsky nalámané vlašské orechy a med. Všetko spolu zamiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou.
3.
Osolíme, okoreníme, pridáme štipku čili papriky. Bravčové kúsky vrátime naspäť do panvice k zmesi z vlašských orechov, zohrejeme, premiešame a podávame.
Dobrú chuť!