Bravčovina s horčicovou omáčkou
Chutná bravčovinka v horčicovej omáčke s pórikom a jablkami. Podávame s ryžou, alebo s cestovinami.
recept,fotorecept,bravčové stehno,jablká,pór,horčica plnotučná,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Pór ›
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 2 | polievkové lyžice | |
bravčové stehno | 600 | gramov | |
horčica plnotučná | 3 | polievkové lyžice | |
jablká | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
pór | 200 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 100 | mililitrov | |
tymián | - | ||
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
bravčové stehno 600 gramov • jablká 300 gramov • pór 200 gramov
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska.
2.
olej slnečnicový 30 mililitrov • voda 200 mililitrov
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej na ktorom opražíme bravčové mäso asi dve minúty z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a nezbelie. Pridáme pór a podlejeme vodou, alebo vývarom. Necháme zovrieť.
3.
horčica plnotučná 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté • tymián
Do panvice pridáme nakrájané jablká a horčicu. Osolíme a okoreníme. Na strednom ohni všetko spolu dusíme až kým nebude mäso mäkké.
4.
smotana sladká na varenie 100 mililitrov • múka hladká 1 čajová lyžička • brandy 2 polievkové lyžice
Do mäsa vmiešame smotanu s múkou a omáčku zahustíme. Prilejeme brandy, oheň zosilníme a ešte chvíľu povaríme.
Dobrú chuť!