RECEPTY

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

recept,fotorecept,bravčové stehno,vajce slepačie,párky hydinové,Bravčové mäso,Parný hrniec

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno

1000

1710

gramov

kcal

horčica plnotučná

0

??

kcal

korenie čierne mleté

0

??

kcal

múka hladká

2

105

polievkové lyžice

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lyžička

kcal

párky hydinové

100

292

gramov

kcal

ryža

350

1204

gramov

kcal

soľ

0

??

kcal

uhorka sterilizovaná kyslá

117

15

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

šampiňóny

150

24

gramov

kcal

 

Recept

1. 

bravčové stehno 1000 gramov  vajce slepačie 3 kusy  párky hydinové 100 gramov  korenie čierne mleté  soľ  horčica plnotučná  uhorka sterilizovaná kyslá 117 gramov

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vyklepeme. Každý plátok posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a  položíme na neho kúsok uhorky, časť vareného vajíčka a párky. Mäso zvinieme a spojíme kuchynskou ihlicou, prípadne previažeme niťou.

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky a...

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  soľ

Posypeme mletou červenou paprikou, soľou a dáme do prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 60 minút.

Posypeme mletou červenou paprikou, soľou a...

3. 

ryža 350 gramov  šampiňóny 150 gramov

Po 20 minútach parenia mäsa pridáme druhú parnú nádobu, v ktorej máme vloženú misku na varenie ryže s ryžou. Ryžu viackrát na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Všetko spolu ďalej paríme. 10 minút pred koncom parenia pridáme tretiu parnú nádobu s umytými a pokrájanými šampiňónmi.

Po 20 minútach parenia mäsa pridáme druhú...

4. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Uparené šampiňóny vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý nám vznikol pri parení v odkvapkávacej nádobe parného hrnca. Hrniec postavíme na sporák, obsah privedieme do varu a vlejeme do neho múku rozmiešanú v asi 0,5 dcl vody. Uvaríme omáčku, ktorú dochutíme vegetou.

 Uparené šampiňóny vložíme do hrnca a...

5. 

Zo španielskych vtáčikov odstránime ihly, alebo nite a podávame s ryžou, poliate omáčkou.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť