Bravčové závitky so sušenými marhuľami
Pikantné bravčové mäso so sviežou chuťou sladkokyslých sušených marhúľ.
recept,fotorecept,bravčové karé,marhule sušené,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 600 | gramov | |
horčica plnotučná | 6 | čajových lyžičiek | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
marhule sušené | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 40 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
2.
Rezne, najlepšie v mikroténovom vrecúšku, naklepeme z oboch strán.
3.
soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • horčica plnotučná 6 čajových lyžičiek
Naklepané rezne rozložíme na dosku, každý posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením a potrieme horčicou.
4.
marhule sušené 200 gramov
Na mäso poukladáme marhule a preložením po dĺžke ich uzavrieme do kapsy. Závitky spojíme kuchynskou ihlou, alebo ich zviažeme niťou.
5.
olej slnečnicový 40 mililitrov
V panvici rozohrejeme olej a závitky prudko z oboch strán opečieme.
6.
voda 200 mililitrov
Mäso poukladáme do zapekacej misy, podlejeme vodou, zakryjeme a 35 minút pečieme pri 200°C. Potom ich odkryjeme a necháme 15 minút zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!