Bravčové v jablkovej omáčke
Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,jablká,bravčové stehno,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 400 | gramov | |
chilli pikantná omáčka | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 100 | gramov | |
huby sušené | 10 | gramov | |
jablká | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 400 | mililitrov | |
voda | 2 | polievkové lyžice | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
2.
jablká 250 gramov • huby sušené 10 gramov
Jablká ošúpeme a pokrájame na kúsky. Huby namočíme do vody.
3.
bravčové stehno 400 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso umyjeme, pokrájame na slížiky a pridáme k cibuli. Po zatiahnutí mäsa osolíme a okoreníme.
4.
Pridáme jablká, scedené huby...
6.
škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 2 polievkové lyžice
Podľa potreby zahustíme trochou kukuričného škrobu.
Dobrú chuť!