Bravčové v jablkovej omáčke

Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,jablká,bravčové stehno,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
312 g
Energia porcie
298 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Bravčové mäso › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 400 684 | gramov kcal | |
chilli pikantná omáčka | 1 5 | čajová lyžička kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
huby sušené | 10 13 | gramov kcal | |
jablká | 250 153 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 400 0 | mililitrov kcal | |
voda | 2 0 | polievkové lyžice kcal | |
škrob kukuričný | 1 19 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • olej olivový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2.
jablká 250 gramov • huby sušené 10 gramov
Jablká ošúpeme a pokrájame na kúsky. Huby namočíme do vody.

3.
bravčové stehno 400 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso umyjeme, pokrájame na slížiky a pridáme k cibuli. Po zatiahnutí mäsa osolíme a okoreníme.

4.
Pridáme jablká, scedené huby...


6.
škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 2 polievkové lyžice
Podľa potreby zahustíme trochou kukuričného škrobu.


Dobrú chuť!