Bravčové stehno s ustricovou omáčkou
Bravčové soté lákavej vôňe a chuti. Vhodnou prílohou môže byť kuskus, tarhoňa alebo ryža.
recept,fotorecept,bravčové stehno,ustricová omáčka,smotana na varenie (10-12% tuku),Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 300 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 1 | kus | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 50 | mililitrov | |
ustricová omáčka | 3 | polievkové lyžice |
Recept
1. Marinovanie mäsa
bravčové stehno 300 gramov • cesnak 3 strúčiky • ustricová omáčka 3 polievkové lyžice • smotana na varenie (10-12% tuku) 50 mililitrov
Do misky vložíme mäso nakrájané na tenké kúsky, nadrobno nakrájaný cesnak, pridáme ustricovú omáčku a smotanu. Premiešame a necháme odstáť v chlade asi hodinu.
2. Dusenie na panvici
olej slnečnicový 1 polievková lyžica • cibuľa 1 kus • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme s trochou oleja na rozpálenej panvici. Pridáme marinované mäso, vodu, cukor a varíme asi hodinu. Podlievame podľa potreby.
Dobrú chuť!