Bravčové na hubách
Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.
recept,fotorecept,bravčové karé,šampiňóny,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 450 | gramov | |
cibuľa | 1 | kus | |
horčica plnotučná | - | ||
korenie nové - pimentovník pravý | - | ||
korenie rasca drvená | 1 | štipka | |
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
slanina oravská | 100 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | - | ||
šampiňóny | 280 | gramov |
Recept
1.
bravčové karé 450 gramov • soľ • korenie čierne mleté • paprika červená mletá • horčica plnotučná
Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.
2.
Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.
3.
cibuľa 1 kus • šampiňóny 280 gramov • slanina oravská 100 gramov
Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.
4.
korenie rasca drvená 1 štipka • voda • korenie nové - pimentovník pravý • múka hladká 3 polievkové lyžice
Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.
Dobrú chuť!