Bravčové mäso na sladko
Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.
recept,fotorecept,cibuľa,bravčové pliecko,jablká,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Cibuľa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 800 | gramov | |
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 250 | gramov | |
jablká | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
slivky sušené | 50 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
olej slnečnicový 30 mililitrov • cibuľa 250 gramov • soľ 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, nakrájame a 5 minút podusíme zakrytú na oleji. Prisypeme korenie, soľ a premiešame.
2.
bravčové pliecko 800 gramov • voda 100 mililitrov
Mäso umyjeme a nakrájame na slížiky, alebo malé kocky. Pridáme ho k cibuli, po zatiahnutí prilejeme vodu a 30 minút pod pokrievkou dusíme.
3.
jablká 250 gramov • slivky sušené 50 gramov
Jablká očistíme, odstránime jadrovníky a pokrájame ich na plátky. Sušené slivky umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie pridáme k mäsu a všetko spolu ďalej dusíme zakryté 30 minút.
4.
Podávame s ryžou poliatou sladko-kyslou šťavou z uduseného mäsa.
Dobrú chuť!