Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke
Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.
recept,fotorecept,mrkva,bravčové pliecko,smotana sladká na varenie,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
bravčové pliecko | 500 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | - | ||
mrkva | 250 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
petržlen | 100 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | ½ | litra |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • petržlen 100 gramov • mrkva 250 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. 10 minút ju orestujeme na oleji.
2.
bravčové pliecko 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté • bobkový list 2 kusy
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine. Pridáme soľ, papriku, korenie a bobkový list. Chvíľu mäso so zeleninou premiešavame,...
3.
voda ½ litra • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • ocot 2 polievkové lyžice
...potom prilejeme vodu, pridáme cukor a ocot. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.
4.
Udusené mäso oddelíme od zeleniny. Zeleninu zmixujeme ponorným mixérom.
5.
Do omáčky vložíme späť mäso, privedieme do varu...
7. Servírovanie
- s parenou knedľou.
Dobrú chuť!