Bravčové kocky v pórovej omáčke
Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,pór,Bravčové mäso,,Bezlepkové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
pór | 400 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 250 | mililitrov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
2.
bravčové stehno 600 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, pridáme k cibuli. Orestujeme, posolíme, okoreníme a pridáme rascu.
5.
Pridáme do uvareného mäsa, premiešame a 5 minút povaríme.
Dobrú chuť!