Bravčová pečeň na šťave
Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.
recept,fotorecept,cibuľa,bravčová pečeň,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová pečeň | 600 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
horčica plnotučná | 1 | polievková lyžica | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | ||
masť bravčová | 30 | gramov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 400 | mililitrov | |
škrob kukuričný | 30 | gramov |
Recept
1. Odblanenie bravčovej pečene
bravčová pečeň 600 gramov
Bravčovú pečeň umyjeme, necháme stiecť z vody a preložíme ju na pracovnú doštičku.
2.
Ostrím nožíkom vypreparujeme začiatok blany - kanálika v pečienke. Prstami kanáliky postupne vyťahujeme.
3.
Po povyťahovaní všetkých kanálikov nám zostane pečienka z jednej strany akoby rozbitá. Nakrájame ju na plátky. Pokiaľ v pečeni kanáliky necháme, musíme počítať s tým, že tie sa neudusia a zostanú v pečienke tvrdé.
4. Dusenie
masť bravčová 30 gramov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a na roztopenej masti ju opražíme do sklovita. Pridáme pečienku, premiešavame kým zbelie.
5.
horčica plnotučná 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté ½ čl • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
Pridáme horčicu, prisypeme korenie, majorán, papriku, premiešame
7.
voda 200 mililitrov • škrob kukuričný 30 gramov
Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme.
Dobrú chuť!