Bravčová pečeň na cibuli
Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.
recept,fotorecept,bravčová pečeň,cibuľa,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčová pečeň | 400 | gramov | |
cibuľa | 4 | kusy | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
voda | 4 | polievkové lyžice |
Recept
1. Príprava pečene
bravčová pečeň 400 gramov
Čerstvú pečeň umyjeme a odstránime z nej jemným narezaním a vytiahnutím prípadné tuhšie časti - blany a kanáliky. Pokrájame ju na plátky a slížky cca 0,5 cm hrubé.
2. Cibuľa
cibuľa 4 kusy
Väčšie cibule očistíme, prekrojíme na polovice a pokrájame na tenké mesiačiky. Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a chvíľu opražíme.
3. Restovanie pečene na cibuli
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • voda 4 polievkové lyžice
Do spenenej cibule pridáme pečeň, viackrát premiešame, kým sa pečeň sfarbí do belava. Prisypeme papriku a podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou dusíme 10 minút.Potom odokryjeme a 5 minút za stáleho premiešavania dovaríme.
4.
Pozor! Pečeň pri príprave nesolíme, lebo by stvrdla. Až pri podávaní si každý konzumujúci dosolí pokrm podľa chuti. Najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Môžeme ju servírovať aj s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!