Bon Batatas von Forno
Sladké zemiaky zapekané s mrkvou, mletým mäsom, bešamelom a mozarellou.
recept,fotorecept,zemiaky sladké - batáty,mrkva,bravčové mleté mäso,syr Mozzarella,Bravčové mäso,
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 800 | gramov | |
cibuľa | 300 | gramov | |
korenie biele mleté | 125 | čajových lyžičiek | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
mrkva | 800 | gramov | |
muškátový kvet | ½ | čajovej lyžičky | |
múka polohrubá | 2 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | ½ | decilitra | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
syr Mozzarella | - | ||
zemiaky sladké - batáty | 800 | gramov |
Recept
3.
Po ochladnutí zemiaky a mrkvu ošúpeme.
4.
olej slnečnicový ½ decilitra • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
Zemiaky nakrájame na 5mm krúžky a poukladáme na vymastený plech. Mrkvu nakrájame na prúžky a poukladáme na zemiaky. Osolíme a jemne okoreníme mletou rascou.
5.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • cibuľa 300 gramov • bravčové mleté mäso 800 gramov • korenie biele mleté 125 čajových lyžičiek • muškátový kvet ½ čajovej lyžičky • soľ
Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatova. Pridáme mleté mäso, biele korenie, muškátový kvet a soľ. Varíme do mäkka približne 20 minút.
6.
maslo 50 gramov • múka polohrubá 2 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% ½ litra
V menšom hrnčeku si rozpustíme trochu masla a zasypeme lyžičkou hladkej múky. Rozmiešame a postupne za stáleho miešania pridáme mlieko. Po zhustnutí necháme vychladnúť.
7.
Na vrstvu zemiakov a mrkvy vytvoríme ďaľšiu vrstvu z mäsovej hmoty a ďaľšiu s bešamelom. Na vrch poukladáme plátky mozarelly.
8.
Zapečieme v predohriatej rúre na 220°C približne 20 minút.
Dobrú chuť!