Boloňské špagety
Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajkový pretlak,cestoviny - Špagety,Cestoviny,Talianska kuchyňa,Bezlaktózové
Cestoviny
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cestoviny - Špagety | 400 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 150 | gramov | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
paradajkový pretlak | 200 | gramov | |
paradajky sterilizované | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 50 | mililitrov | |
víno červené suché | 150 | mililitrov | |
zeler | 150 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • mrkva 150 gramov • zeler 150 gramov
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. V hrnci zohrejeme olej a pridáme cibuľu, posmažíme a pridáme mrkvu so zelerom.
2.
voda 50 mililitrov
Podľa potreby podlejeme trochu vody a ingrediencie udusíme do mäkka - takmer na kašu.
4.
soľ 1 čajová lyžička • cesnak 2 strúčiky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • oregano 1 čajová lyžička
Premiešame, pridáme soľ, prelisovaný cesnak, korenie a oregano. Opäť zamiešame a chvíľu opekáme.
5.
víno červené suché 150 mililitrov • paradajkový pretlak 200 gramov • paradajky sterilizované
Mäso podlejeme vínom a primiešame paradajkový pretlak. Môžeme pridať aj konzervované nasekané paradajky. Za častého miešania boloňskú omáčku varíme 20-30 minút.
6.
cestoviny - Špagety 400 gramov
Špagety uvaríme a pred servírovaním každú porciu prelejeme pripravenou omáčkou.
Dobrú chuť!