Bôčikové karbonátky
Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,bravčový bôčik,cibuľa,cesnak,Bravčové mäso,Tefal ActiFry 2v1,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčový bôčik | 800 | gramov | |
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 40 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 40 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
3.
múka hladká 40 gramov • strúhanka 40 gramov • vajce slepačie 1 kus • cesnak 6 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme múku, strúhanku, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Premiešame.
4.
Z mäsovej zmesi tvarujeme okrúhle vyššie placky.
5.
Tie môžeme upiecť v Actifry 2v1 fritéze na jej panvici, na programe 2v1 Ryba. Z jednej strany pečieme 8 minút, z druhej 6 minút. V tomto prístroji upečieme karbonátky bez pridania tuku. Tak isto ich môžeme bez tuku pripraviť v rúre, kde ich pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 30 minút pri teplote 200°C.
6.
Placky sa pri pečení zväčšia a ľahko nadýchnu.
Dobrú chuť!