Biskupský chlebíček s karamelovým likérom

Chutný veľkonočný koláč
recept,fotorecept,múka polohrubá,kypriaci prášok do pečiva,likér karamelový,Koláče,Veľkonočné
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 24 87 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 3 12 | čajové lyžičky kcal | |
likér karamelový | 100 310 | mililitrov kcal | |
maslo | 120 881 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 120 428 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 50 257 | gramov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
maslo 120 gramov • cukor práškový 60 gramov • cukor vanilkový 24 gramov • soľ
Maslo, cukor, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame do penista.

2.
vaječný žĺtok 2 kusy • čokoláda 50 gramov
Po jednom primiešavame žĺtka a na menšie kúsky nakrájanú čokoládu.

3.
múka polohrubá 120 gramov • kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky • likér karamelový 100 mililitrov
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Striedavo pridávame do maslovej zmesi múku a karamelový likér. Všetko spolu premiešame.

4. Pridáme sneh
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 50 gramov
Z bielkov vyšľaháme sneh. Do snehu vmiešame cukor. Sneh s cukrom pridáme do cesta.

5.
Všetko spolu premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Pečieme na 150° C 40 minút.

Dobrú chuť!