RECEPTY

Bielkové tyčinky

Bielkové tyčinky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Zostali vám vaječné bielky po varení domáceho vaječného koňaku? Upečte si tieto sladké, chrumkavé tyčinky máčané v čokoláde.

recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,vaječný bielok,vaječný bielok,maslo,cukor práškový,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

45

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový200gramov
cukor vanilkový20gramov
kypriaci prášok do pečiva¼čajovej lyžičky
maslo250gramov
múka hladká400gramov
múka hladká-
poleva cukrárska čokoládová-
vaječný bielok6kusov

 

Recept

1. 

múka hladká 400 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  kypriaci prášok do pečiva ¼ čajovej lyžičky  vaječný bielok 2 kusy  maslo 250 gramov

Navážime múku, pridáme do nej cukor, štipku kypriaceho prášku, vaječné bielky a nakrájané maslo.

Navážime múku, pridáme do nej cukor, štipku...

2. 

Vymiesime cesto a necháme ho pol hodinu v chlade odpočinúť.

Vymiesime cesto a necháme ho pol hodinu v chlade...

3. 

vaječný bielok 4 kusy

150g vaječných bielkov vyšľaháme na tuhý sneh.

150g vaječných bielkov vyšľaháme na tuhý...

4. 

cukor práškový 200 gramov

Zašľaháme do nich cukor.

Zašľaháme do nich cukor....

5. 

múka hladká

Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm na doske posypanej múkou. Pomocou pravítka orežeme okraje a vytvoríme štvorec 30x30 cm.

Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme ho na...

6. 

Ten pokrájame na pásiky 30x3cm. Nakoniec pásiky prekrojíme na tretiny. Vzniknú nám tyčinky o veľkosti 10x3cm. Skrojky spolu zmiesime a odložíme do chladničky. Po upečení prvých tyčiniek ich opäť spracujeme na tyčinky.

Ten pokrájame na pásiky 30x3cm. Nakoniec pásiky...

7. 

Tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo teflónovou fóliou. Lyžičkou na ne natrieme bielkovú hmotu.

Tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom...

8. 

Po natretí všetkých tyčiniek...

Po natretí všetkých tyčiniek......

9. 

... ich upečieme v rúre. Pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút. Podľa potreby a skúseností s rúrou na pečenie čas aj teplotu upravujeme. Tyčinky necháme dobre vychladiť. Keďže potrebujeme plech na ďalšie pečenie jednoducho ich pomocou papiera na ktorom sa piekli presunieme na dosku. Najlepšie je s nimi ďalej už nehýbať do druhého dňa a nechať ich voľne dosušiť.

... ich upečieme v rúre. Pečieme pri teplote...

10. 

poleva cukrárska čokoládová

Na druhý deň rozpustíme čokoládovú polevu vo vodnom kúpeli a konce tyčiniek do nej máčame. Čokoládu necháme stuhnúť a tyčinky poukladáme do uzatvárateľnej nádoby. Skladujeme v chlade.

Na druhý deň rozpustíme čokoládovú polevu vo...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť