RECEPTY

Bielkové rezy

Bielkové rezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Viac ako 50 ročný originálny recept na skvelý Bielkový rez vhodný na slávnostné príležitosti a posedenia.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,cukor práškový,cukor práškový,tuk stužený - margarín,lekvár marhuľový,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový320gramov
cukor vanilkový1balíček
káva čierna2polievkové lyžice
lekvár marhuľový200gramov
orechy vlašské mleté150gramov
strúhanka20gramov
tuk stužený - margarín200gramov
vaječný bielok8kusov
vaječný žĺtok8kusov
čokoláda-
škrob kukuričný1polievková lyžica

 

Recept

1. Príprava korpusu

vaječný bielok 8 kusov  orechy vlašské mleté 150 gramov  cukor práškový 200 gramov  strúhanka 20 gramov  škrob kukuričný 1 polievková lyžica

Na prípravu korpusu potrebujeme tieto suroviny 8 vaječných bielkov, 200g práškového cukru, 150g mletých orechov, 20g strúhanky a jedna polievková lyžica maizeny.

Na prípravu korpusu potrebujeme tieto suroviny 8...

2. 

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a znova dobre šľaháme.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a...

3. 

Do tuhého snehu pridáme mleté orechy, preosiatu strúhanku, maizenu a zamiešame.

Do tuhého snehu pridáme mleté orechy, preosiatu...

4. 

Plech vymastíme, vysypeme strúhankou a nalejeme naň pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút.

Plech vymastíme, vysypeme strúhankou a nalejeme...

5. 

Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na tri rovnako široké pásy.

Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na tri...

6. Príprava plnky

vaječný žĺtok 8 kusov  káva čierna 2 polievkové lyžice  cukor práškový 120 gramov  tuk stužený - margarín 200 gramov  cukor vanilkový 1 balíček

Na prípravu plnky potrebujeme 8 žĺtkov, 2 polievkové lyžice čiernej kávy, 120g práškového cukru, 200g margarínu Helia, 1 balíček Vanilkového cukru

Na prípravu plnky potrebujeme 8 žĺtkov, 2...

7. 

Žĺtky, čiernu kávu, cukor a vanilkový cukor za stáleho miešania uvaríme nad parou do husta, pridáme maizenu. Zmes necháme vychladnúť, pridáme Heliu a vymiešame do peny. Necháme stuhnúť v chlade.

Žĺtky, čiernu kávu, cukor a vanilkový cukor...

8. 

lekvár marhuľový 200 gramov

Spodný plát natrieme marhuľovým lekvárom, naň navrstvíme plnku, preložíme druhým plátom a ten znovu natrieme lekvárom a plnkou, prikryjeme vrchným plátom a zvyškom plnky pokryjeme celý rez aj po bokoch.

Spodný plát natrieme marhuľovým lekvárom,...

9. 

čokoláda

Rez môžeme vhodne ozdobiť napríklad strúhanou čokoládou, necháme stuhnúť v chladničke a po hodine môžeme servírovať.

Rez môžeme vhodne ozdobiť napríklad strúhanou...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť