Banánový krémeš
Obľúbený klasický zákusok tak trochu inak.
recept,fotorecept,cesto lístkové,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 400 | gramov | |
cesto lístkové | 400 | gramov | |
cukor kryštálový | 60 | gramov | |
jedlá želatina | 10 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 80 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 2 | balíčky | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda | - |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov
Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z každej polovice postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o rozmere 42x32 cm a na plechu vyloženom papierom na pečenie pláty upečieme. Prvý plát z plechu vyberieme a pokrájame ho na 12 štvorcov. Druhý upečený plát necháme na plechu.
2.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • cukor kryštálový 60 gramov • puding vanilkový - prášok 80 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.
4.
Rozmixované banány vmiešame do pudingu.
5.
jedlá želatina 10 gramov • voda 50 mililitrov
V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do želatiny vložíme lyžičku pudingovo-banánového krému, rozmiešame a obsah hrnčeka vlejeme do hrnca s krémom. Premiešame a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený plát v plechu. Necháme dobre vychladiť.
6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačmi. Šľahačku rozotrieme na krém.
7.
Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého plátu cesta a ozdobíme ich rozpustenou čokoládou pomocou striekačky.
8.
Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky, potom ho podľa štvorcov pokrájame a servírujeme.
Dobrú chuť!