RECEPTY

Banánový krémeš

Banánový krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbený klasický zákusok tak trochu inak.

recept,fotorecept,cesto lístkové,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

banány

400

380

gramov

kcal

cesto lístkové

400

1600

gramov

kcal

cukor kryštálový

60

242

gramov

kcal

jedlá želatina

10

36

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

400

256

mililitrov

kcal

puding vanilkový - prášok

80

284

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

500

1555

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

2

??

balíčky

kcal

voda

50

0

mililitrov

kcal

čokoláda

0

??

kcal

 

Recept

1. 

cesto lístkové 400 gramov

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z každej polovice postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o rozmere 42x32 cm a na plechu vyloženom papierom na pečenie pláty upečieme. Prvý plát z plechu vyberieme a pokrájame ho na 12 štvorcov. Druhý upečený plát necháme na plechu.

Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z...

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov  cukor kryštálový 60 gramov  puding vanilkový - prášok 80 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme...

3. 

banány 400 gramov

Banány ošúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom.

Banány ošúpeme a rozmixujeme ponorným...

4. 

Rozmixované banány vmiešame do pudingu.

Rozmixované banány vmiešame do pudingu....

5. 

jedlá želatina 10 gramov  voda 50 mililitrov

V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do želatiny vložíme lyžičku pudingovo-banánového krému, rozmiešame a obsah hrnčeka vlejeme do hrnca s krémom. Premiešame a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený plát v plechu. Necháme dobre vychladiť.

V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do...

6. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačmi. Šľahačku rozotrieme na krém.

Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so...

7. 

čokoláda

Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého plátu cesta a ozdobíme ich rozpustenou čokoládou pomocou striekačky.

Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého...

8. 

Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky, potom ho podľa štvorcov pokrájame a servírujeme.

Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky,...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť