Banánový krémeš

Obľúbený klasický zákusok tak trochu inak.
recept,fotorecept,cesto lístkové,banány,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 400 380 | gramov kcal | |
cesto lístkové | 400 1600 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 60 242 | gramov kcal | |
jedlá želatina | 10 36 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 400 256 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 80 284 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 2 ?? | balíčky kcal | |
voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
cesto lístkové 400 gramov
Lístkové cesto prekrojíme na polovicu. Z každej polovice postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske plát o rozmere 42x32 cm a na plechu vyloženom papierom na pečenie pláty upečieme. Prvý plát z plechu vyberieme a pokrájame ho na 12 štvorcov. Druhý upečený plát necháme na plechu.

2.
mlieko plnotučné 3,5% 400 mililitrov • cukor kryštálový 60 gramov • puding vanilkový - prášok 80 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding.


4.
Rozmixované banány vmiešame do pudingu.

5.
jedlá želatina 10 gramov • voda 50 mililitrov
V hrnčeku rozpustíme želatinu v teplej vode. Do želatiny vložíme lyžičku pudingovo-banánového krému, rozmiešame a obsah hrnčeka vlejeme do hrnca s krémom. Premiešame a krém rovnomerne rozotrieme na pripravený plát v plechu. Necháme dobre vychladiť.

6.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 2 balíčky
Smotany na šľahanie dotuha vyšľaháme spolu so stužovačmi. Šľahačku rozotrieme na krém.

7.
Navrch poukladáme pripravené štvorce z prvého plátu cesta a ozdobíme ich rozpustenou čokoládou pomocou striekačky.

8.
Zákusok uložíme na 2 - 3 hodiny do chladničky, potom ho podľa štvorcov pokrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!