RECEPTY

Balkánsky koláč z lístkového cesta

Balkánsky koláč z lístkového cesta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Banista - balkánsky syrový slaný koláč. Tradične sa pripravuje zo špeciálneho cesta - filo. Jeho verzia v lístkovom ceste je rovnako chutná.

recept,fotorecept,balkánsky syr,Slané koláče

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

balkánsky syr200gramov
cesnak2strúčiky
cesto lístkové275gramov
jogurt biely 3,5% tuku60gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo-
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

balkánsky syr 200 gramov

Syr nahrubo nastrúhame.

Syr nahrubo nastrúhame....

2. 

jogurt biely 3,5% tuku 60 gramov  vajce slepačie 1 kus  cesnak 2 strúčiky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Pridáme jogurt, vajce, dva strúčiky očisteného, pretlačeného cesnaku a korenie. Zamiešame.

Pridáme jogurt, vajce, dva strúčiky...

3. 

cesto lístkové 275 gramov

Lístkové cesto zvinuté na papieri na pečenie rozbalíme a zľahka trochu rozvaľkáme. Pokrájame ho na tri rovnako dlhé pásy po šírke. Pásy postupne plníme plnkou a okraje potierame vajíčkom. Do každého pásu ide 1/3 plnky. Okraje pritlačíme k sebe...

Lístkové cesto zvinuté na papieri na pečenie...

4. 

vajce slepačie 1 kus  maslo

...a prvý pás prenesieme a pokladáme do tvaru slimáka v strede maslom vymazanej formy. Cesto je krehké, ľahko sa trhá, preto pri manipulácii s ním ho podoberáme dlhým širším nožom. Ak vám plnka z neho na niektorých miestach vyteká nevadí to, po upečení sa všetko prepojí. Na prvého slimáka napájame ďalšie pásy. Koláč potrieme rozšľahaným vajíčkom.

...a prvý pás prenesieme a pokladáme do tvaru...

5. 

Pokiaľ používame tortovú formu pripojíme okraj.

Pokiaľ používame tortovú formu pripojíme...

6. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť