Bábovka s tvarohovou plnkou
Dvojfarebná, chuťovo rozmanitá, jemná bábovka.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
brusnice sušené | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukor vanilkový | 30 | gramov | |
džem brusnicový | 50 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | čajové lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 100 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
mlieko polotučné 1,5% | 3 | polievkové lyžice | |
múka hladká | 100 | gramov | |
múka hrubá | 100 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 100 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 20 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
voda | 2 | polievkové lyžice | |
čokoláda biela | - |
Recept
1. Tvarohová náplň
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • cukor vanilkový 30 gramov • puding vanilkový - prášok 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • džem brusnicový 50 gramov • voda 2 polievkové lyžice
Tvaroh vymiešame s cukrom, pudingovým práškom a mliekom. Džem rozmiešame s vodou.
2. Biele cesto
múka hrubá 100 gramov • múka polohrubá 100 gramov • múka hladká 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • cukor práškový 80 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • maslo 100 gramov
Tri druhy múky premiešame s kypriacim práškom a cukrom. Prilejeme mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto z ktorého 1/3 odoberieme.
3. Tmavé cesto
kakao - prášok 2 čajové lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 3 polievkové lyžice
Do odobratej tretiny primiešame kakao a mlieko.
4.
Forma na bábovku ø 26 cm
Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme polovicu bieleho cesta. Lyžicou povrch zarovnáme.
5.
Čo najrovnomernejšie rozložíme na biele cesto polovicu cesta tmavého. Na tmavé cesto rovnomerne rozlejeme džem.
6.
Nalejeme riedku tvarohovú náplň.
7.
Na tvaroh rozložíme druhú polovicu tmavého cesta.
8.
Poslednú vrstvu tvorí druhá polovica bieleho cesta.
9.
Pečieme v rozohriatej rúre na 160°C 50 minút. Rúru vypneme a ešte 10 minút necháme bábovku v nej dopekať.
10.
Bábovku z formy vyklopíme až po dôkladnom vychladnutí, asi po 90 minútach od dopečenia. Tvaroh v nej až chladnutím tuhne.
Dobrú chuť!