Ázijské kuracie prsia
Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,Kuracie mäso,Čínska kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Čínska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 2 | kusy | |
kuracie prsia | 600 | gramov | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
sójová omáčka | 4 | polievkové lyžice | |
voda | 450 | mililitrov | |
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) | 350 | gramov | |
škrob kukuričný | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1.
olej slnečnicový 30 mililitrov • cibuľa 2 kusy • cesnak 3 strúčiky
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame. Opražíme na oleji.
2.
kuracie prsia 600 gramov • sójová omáčka 4 polievkové lyžice • voda 200 mililitrov
Mäso umyjeme, nakrájame na stredne veľké kúsky, zalejeme sójovou omáčkou a premiešame. Takto pripravené pridáme k cibuli s cesnakom. Keď sa mäso zatiahne podlejeme ho trochou vody a dusíme pod pokrievkou 25 minút.
3.
zelenina mrazená (ázijská zeleninová zmes) 350 gramov
Pridáme mrazenú ázijskú zeleninu a všetko spolu ešte 5 - 10 minút povaríme.
4.
škrob kukuričný 2 čajové lyžičky • voda 250 mililitrov
Nakoniec prilejeme vo vode rozmiešaný kukuričný škrob a pokrm jemne zahustíme.
Dobrú chuť!