Awase Dashi
Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.
recept,fotorecept,katsuobushi,morské riasy Kombu,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové
Mäsové polievky
Japonská kuchyňa
Recept
1.
morské riasy Kombu 20 gramov
Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.
2.
Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.
4.
Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.
5.
Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu vychladnúť a vyberieme kúsky riasy z vývaru.
6.
katsuobushi 30 gramov
Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a spolu privedieme k varu na 30 sekúnd.
7.
Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku šťavu.
Dobrú chuť!