RECEPTY

Awase Dashi

Awase Dashi

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Recept na prípravu veľmi univerzálneho vývaru z morskej riasy Kombu a vločiek z údeného tuniaka Katsuobushi. Využiť sa dá napríklad na prípravu miso polievky.

recept,fotorecept,katsuobushi,morské riasy Kombu,Mäsové polievky,Japonská kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové

Mäsové polievky

Japonská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

katsuobushi30gramov
morské riasy Kombu20gramov
voda1liter

 

Recept

1. 

morské riasy Kombu 20 gramov

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od prípadného bieleho povlaku.

Plátky morských rias kombu očistíme nasucho od...

2. 

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami na viacerých miestach, aby sa z nich pri ďalšom spracovaní uvoľnilo viac chuti.

Do plátkov rias priečne zastrihneme nožnicami...

3. 

voda 1 liter

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

Riasy Kombu vložíme do hrnca a zalejeme vlažnou...

4. 

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a na strednom ohreve privedieme takmer k varu. Ak sa na povrchu vytvorí pena, odoberieme ju lyžičkou. Pozor, voda nesmie zovrieť, inak by bol vývar horký.

Hrniec s riasami a vodou postavíme na sporák, a...

5. 

Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu vychladnúť a vyberieme kúsky riasy z vývaru.

Hrniec odstavíme z ohrevu, necháme trochu...

6. 

katsuobushi 30 gramov

Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a spolu privedieme k varu na 30 sekúnd.

Do vývaru pridáme vločky z tuniaka bonito a...

7. 

Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku šťavu.

Vývar precedíme a z vločiek vymačkáme všetku...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť