Avokádová nátierka
Obľúbená pomazánka z avokáda s mierne kyslou, osviežujúcou chuťou. Najlepšia je na čerstvom pečive s chrumkavou kôrkou.
recept,fotorecept,avokádo,smotana kyslá (14-18% tuku),cesnak,Nátierky,Bezlepkové
Nátierky
Ingrediencie
Ingrediencie
avokádo | 2 | kusy | |
cesnak | 1 | strúčik | |
citrón | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - |
Recept
2.
citrón • korenie čierne mleté • soľ
Avokádo rozmiešame vidličkou s pár kvapkami citrónu aby nezačalo rýchlo černať. Pridáme najemno mleté čierne korenie a štipku soli.
3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 2 čajové lyžičky • cesnak 1 strúčik
K avokádovej hmote pridáme rozdrvený strúčik cesnaku a trochu kyslej smotany na zjemnenie. Dobre rozmiešame.
Dobrú chuť!