Arašidové minivežičky
Jemné a mäkké vianočné koláčiky z maslovo-smotanového cesta.
recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
arašidy pražené nesolené | 100 | gramov | |
cukor práškový | 80 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
čokoláda biela | 60 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • cukor práškový 80 gramov • vajce slepačie 1 kus • kakao - prášok 20 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 80 gramov • maslo 100 gramov
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, vajce, kakao, kyslú smotanu a nesekané zmäknuté maslo. Vypracujeme jemné, nie veľmi pevné cesto. Cesto zakryjeme a necháme hodinu postáť v chladničke.
2.
Vykrajovacie koliesko ø 4 cm
Vykrajovacie koliesko ø 3 cm
Vykrajovacie koliesko ø 2,5 cm
Cesto prehnetieme a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme tri druhy koliesok: väčšie, stredné a menšie. Z každej veľkosti vykrojíme rovnaký počet koliesok.
3.
Vykrojené tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
Pečieme 8 min. pri teplote 170°C.
6.
Najemno pomelieme.
8.
olej slnečnicový 1 polievková lyžica
Do arašidov pridáme čokoládu a trochu oleja. Dobre vymiešame.
9.
Arašidovú plnku vložíme do cukrárenského vrecúška.
10.
Plnkou spájame kolieska od najväčšieho po najmenšie.
Dobrú chuť!