RECEPTY

Arašidové grilážky

Arašidové grilážky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Obľúbená grilážová dobrotka s mimoriadne dobrou chuťou arašidov.

recept,fotorecept,arašidy pražené nesolené,cukor kryštálový,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené,Veľkonočné

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

arašidy pražené nesolené300gramov
cukor kryštálový250gramov
maslo250gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)397gramov
tortové oblátky75gramov

 

Recept

1. 

arašidy pražené nesolené 300 gramov

Arašidy nasekáme v kuchynskom sekáčiku.

Arašidy nasekáme v kuchynskom sekáčiku. ...

2. 

Časť arašidov môže zostať väčšia a časť môže byť takmer pomletá.

Časť arašidov môže zostať väčšia a časť...

3. 

cukor kryštálový 250 gramov

V hrnci pripravíme z cukru karamel.

V hrnci pripravíme z cukru karamel....

4. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Pridáme sladené mlieko a necháme rozpustiť.

Pridáme sladené mlieko a necháme rozpustiť....

5. 

maslo 250 gramov

Potom pridáme maslo a miešame do dôkladného vstrebania masla do karamelu.

Potom pridáme maslo a miešame do dôkladného...

6. 

Vmiešame arašidy. Za občasného miešania necháme 10-15 minút chladnúť. Zmes sa musí dať dobre natierať na oblátky, nesmie byť ani tuhá, ani tiecť.

Vmiešame arašidy. Za občasného miešania...

7. 

tortové oblátky 75 gramov

Oblátku (rozmer 28x15 cm) položíme na kuchynskú doštičku a rovnomerne na ňu rozotrieme 4 menšie naberačky (objem naberačky cca 50 ml) chladnúcej karamelovej zmesi.

Oblátku (rozmer 28x15 cm) položíme na...

8. 

Na karamelovú zmes položíme druhú oblátku, opäť nanesieme zmes, pokračujeme treťou oblátkou a zmesou. Ukončíme štvrtou oblátkou, jemne pritlačíme, dáme tuhnúť do chladu na 15 minút a potom oblátky zaťažíme (položíme na ne doštičku a menší hrniec s vodou). Necháme cez noc tuhnúť v chlade.

Na karamelovú zmes položíme druhú oblátku,...

9. 

Stuhnuté oblátky nakrájame na ľubovolné tvary a porcie (od čoho sa odvíja aj počet porcií, ktoré získame) ostrým nožom. Potom ich ozdobíme.

Stuhnuté oblátky nakrájame na ľubovolné tvary...

10. 

Skladujeme v chlade.

Skladujeme v chlade....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť