Anjelský zákusok s čokoládovým likérom
Krémový zákusok anjelskej chuti :)
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Čokoládový likér,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor práškový | 140 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
kakao instantné (Granko) | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 5 | gramov | |
maslo | 150 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 700 | mililitrov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
puding čokoládový - prášok | 100 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 16 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 25 | mililitrov | |
Čokoládový likér recept | 100 | mililitrov |
Recept
4.
múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 5 gramov
...múku zmiešanú s kypriacim práškom...
5.
...a zľahka primiešame sneh z bielkov.
7.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.
8.
mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding čokoládový - prášok 100 gramov • kakao - prášok 20 gramov
Polovicu mlieka privedieme do varu s cukrom. V druhej polovici rozmiešame pudingový prášok s kakaom a vlejeme do mlieka. Uvaríme hustý puding a vychladíme v studenej vode na izbovú teplotu.
10.
Vymiešané maslo zmiešame s pudingom.
11.
Korpus prevrátime a husto popicháme špajdľou.
13.
Po vsiaknutí likéru nanesieme a rozotrieme pudingový krém. Necháme v chlade, zakrytý, stuhnúť (2-3 hodiny).
14.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov • stužovač šľahačky 16 gramov
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne rozotrieme na krém.
16.
...a nakrájame na ľubovoľné tvary - veľké, či malé kocky, obdĺžniky...
Dobrú chuť!