Ananásové rezy

Výborný jednoduchý a hlavne rýchly zákusok z ananásového cesta a smotanového krému.
recept,fotorecept,ananás,smotanová nátierka termizovaná,orechy vlašské mleté,čokoláda,Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
20
Hmotnosť porcie
97 g
Energia porcie
226 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
ananás | 500 210 | gramov kcal | |
cukor práškový | 200 776 | gramov kcal | |
cukor práškový | 1 39 | polievková lyžica kcal | |
cukor vanilkový | 12 44 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 220 784 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 70 472 | gramov kcal | |
puding vanilkový (hotový) | 300 297 | gramov kcal | |
rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
smotanová nátierka termizovaná | 400 1336 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
čokoláda | 60 308 | gramov kcal |
Recept
1. Rozmixujeme ananás
ananás 500 gramov
Kúsky ananásu (z jednej plechovky) spolu s ananásovou šťavou rozmixujeme.

2. Príprava cesta
cukor práškový 200 gramov • múka polohrubá 220 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov • vajce slepačie 2 kusy
V miske zmiešame múku s cukrom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Pridáme vajcia a ananásovú zmes. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme riedke cesto.

3.
Cesto vylejeme na plech, pečieme na 180°C cca 15 minút. Cesto jemne zhnedne.

4. Príprava krému
smotanová nátierka termizovaná 400 gramov • puding vanilkový (hotový) 300 gramov • cukor vanilkový 12 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice • cukor práškový 1 polievková lyžica
Krém si pripravíme zmiešaním neochutených termizovaných smotanových nátierok s pudingom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom.

5.
Ak sa nám v kréme urobili menšie hrudky, rozmixujeme ich.

6.
Krémom potrieme vychladený korpus.

7.
orechy vlašské mleté 70 gramov • čokoláda 60 gramov
Na záver koláč posypeme nadrobno nasekanými orechmi a nahusto nastrúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!