Ananásová bábovka
Jemná a nadýchaná bábovka s osviežujúcimi kúskami ananásu.
recept,fotorecept,ananás sterilizovaný,Bábovky
Bábovky
Kategórie
Bábovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
ananás sterilizovaný | 560 | gramov | |
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | 100 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy | |
čokoláda na varenie 55% | 50 | gramov |
Recept
1.
Forma na bábovku ø 22 cm
Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.
4.
múka polohrubá 150 gramov • puding vanilkový - prášok 74 gramov • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Do misky nasypeme múku, pudingové prášky a kypriaci prášok. Premiešame.
5.
ananás sterilizovaný 560 gramov • cukor kryštálový 80 gramov
Z konzervy ananásového kompótu scedíme šťavu (200 ml) a primiešame do nej cukor.
6.
Sypkú zmes pridáme do šťavy s cukrom a dobre vymiešame.
7.
Vlejeme k žĺtkom s olejom a dobre premiešame.
8.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
10.
Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pridáme polovicu ananásu.
11.
Dolejeme zvyšné cesto a pridáme zvyšný ananás.
12.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 20 minút. Potom vrch prikryjeme alobalom a pečieme ďalej 20 - 25 minút. Zapichnutím špajdle do bábovky vyskúšame či je upečená. Tá musí po vytiahnutí ostať suchá. Bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
13.
čokoláda na varenie 55% 50 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so smotanou.
14.
Bábovku polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
15.
Pokrájame na porcie a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!