Americké zemiaky

Vynikajúca, chrumkavá, slaná zemiaková príloha.
recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
olej slnečnicový | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 1500 1380 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 1500 gramov • voda • soľ
Celé, stredne veľké zemiaky dobre umyjeme, prípadne vykrojíme z nich špinavšie časti - očká a podobne. Takto pripravené ich uvaríme vo vode so soľou do polomäkka. Približne 15 - 20 minút, závisí to od veľkosti zemiakov aké použijeme.

2.
Vodu zlejeme a zemiaky po dĺžke pokrájame na štvrtiny až osminy - tak ako sa nám podarí. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3.
olej slnečnicový 4 polievkové lyžice
Pripravené zemiaky povrchu ľahko polejeme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C približne 45 minút. Počas pečenie ich niekoľkokrát na plechu pomocou kuchynského náčinia obraciame. Po upečení ich podľa chuti posolíme.

Dobrú chuť!