ActiFry pečená pražma

Recept na prípravu filetu z pražmy zlatej.
recept,fotorecept,pražma zlatá,Hlavné jedlá z rýb,Tefal ActiFry 2v1,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie na ryby | ¼ 3 | čajovej lyžičky kcal | |
olej olivový | 1 132 | polievková lyžica kcal | |
pražma zlatá | 600 576 | gramov kcal | |
soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal |
Recept
1. Filetovanie
pražma zlatá 600 gramov
Rybu dôkladne umyjeme a na povrchu vysušíme utierkou aby sa nám nešmýkala pri filetovaní. Ostým nožom očístíme od šupín smerom od chvostu.

2.
Vypitvanú ju zbavíme hlavy, plutiev a chvostu.

3.
Z oboch bokov ryby odrežeme filety. Postupujeme smerom od hlavy k chvostu po trane chrbtovej kosti, prvým, približne centimeter hlbokým rezom. Následne pomaly a opatrne orezávame mäso okolo hrudných kostí, vždy smerom od hlavy.

4. Pečenie
soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie na ryby ¼ čajovej lyžičky
Filety môžeme nakrájať na menšie kúsky. Osolíme ich a okoreníme.

5.
olej olivový 1 polievková lyžica
Filety rovnomerne rozložíme na olejom vymastenú vrchnú platňu ActiFry a stlačíme tri krát tlačidlo 2in1 program RYBY, nastavíme čas na 8 minút a spustíme tlačítkom Štart.

Dobrú chuť!