Pizza
Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.
recept,fotorecept,múka hladká,paradajkový pretlak,šunka,šampiňóny,Slané koláče,Pizza,Talianska kuchyňa
Slané koláče
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | - | ||
cibuľa | - | ||
droždie čerstvé | 42 | gramov | |
kukurica sterilizovaná | - | ||
múka hladká | 1 | kilogram | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | - | ||
oregano | - | ||
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
sardinky v oleji | - | ||
soľ | 1 | polievková lyžica | |
syr Eidam | - | ||
voda | 600 | mililitrov | |
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) | - | ||
šampiňóny | - | ||
šunka | - |
Recept
1.
múka hladká 1 kilogram • soľ 1 polievková lyžica • droždie čerstvé 42 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • voda 600 mililitrov
Z múky, soli, droždia, oleja a vlažnej vody zamiesime cesto ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
olej slnečnicový • cesnak • paradajkový pretlak 500 gramov
Cesto rozdelíme na 4 časti. Plech si potrieme olejom a jednu časť cesta natenko roztiahneme, rozvaľkáme na plechu. Môžeme tiež cesto rozvaľkať na pomúčenej doske a dať ho na plech vystlaný papierom na pečenie.Potrieme ho roztlačeným cesnakom a paradajkovým pretlakom.
3.
šunka • sardinky v oleji • kukurica sterilizovaná • zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) • šampiňóny • cibuľa • syr Eidam • oregano
Na cesto kladieme rôzne ingrediencie podľa toho, akú pizzu si chceme pripraviť (šunkovú, rybaciu, kukuricovú, zeleninovú, šampiňónovú, cibuľovú...), posypeme syrom, oreganom a upečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200°C cca 20 - 25 minút.
4.
Pizzu podávame teplú nakrájanú na trojuholníky.
Dobrú chuť!