Tvarohové fánky
... nielen na fašiangy.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,Sladké jedlá,Fašiangy
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová kôra | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
cukor práškový | 80 311 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 24 87 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
maslo | 50 367 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 250 293 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ • maslo 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • citrónová kôra 1 čajová lyžička • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • tvaroh hrudkovitý 250 gramov
Všetky ingrediencie a štipku soli zmiešame. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Potom rozkrájame na rovnaké pásy, následne na kosoštvorce, v ktorých urobíme dva zárezy.
4.
cukor vanilkový 24 gramov • cukor práškový 80 gramov
Ešte teplé fánky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Dobrú chuť!