RECEPTY

Prepadávaný koláč

Prepadávaný koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.

recept,fotorecept,videorecept,tvaroh jemný mäkký,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie

Koláče  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

225

905

gramov

kcal

cukor vanilkový

12

44

gramov

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

10

8

gramov

kcal

maslo

0

??

kcal

múka polohrubá

400

1424

gramov

kcal

múka polohrubá

0

??

kcal

olej slnečnicový

150

1349

mililitrov

kcal

tvaroh jemný mäkký

500

595

gramov

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

voda

200

442

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

múka polohrubá 400 gramov  cukor kryštálový 125 gramov  voda 200 mililitrov  olej slnečnicový 150 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.

Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a...

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  vajce slepačie 1 kus  cukor vanilkový 12 gramov  cukor kryštálový 100 gramov

Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.

Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a...

3. 

maslo  múka polohrubá

Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.

Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a...

4. 

Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.

Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a...

5. 

Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.

Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne...

6. 

Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.

Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť