Prepadávaný koláč
![Prepadávaný koláč](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000826/img_sk_4x3/prepadavany-kolac_00180.jpg)
Jednoduchý, jemný, tvarohový koláčik k čaju či káve na raňajky.
recept,fotorecept,videorecept,tvaroh jemný mäkký,Koláče
Koláče
Kategórie
Koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 225 905 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 12 44 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 10 8 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 400 1424 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 150 1349 | mililitrov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 500 595 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 200 442 | mililitrov kcal |
Recept
1.
múka polohrubá 400 gramov • cukor kryštálový 125 gramov • voda 200 mililitrov • olej slnečnicový 150 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • kakao - prášok 2 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva 10 gramov
Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok vymiešame do penista.
![Múku, cukor, vodu, olej, vajíčka, kakao a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1064w.jpg?mtime=1728673223)
2.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • vajce slepačie 1 kus • cukor vanilkový 12 gramov • cukor kryštálový 100 gramov
Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a vložíme ho do hrubšieho igelitového (prípadne cukrárenského) vrecúška.
![Tvaroh vymiešame s vajíčkom, oboma cukrami a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1066w.jpg?mtime=1728673224)
3.
Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrecúšku s tvarohom odstrihneme roh asi 1 cm.
![Kakaové cesto vylejeme na vopred vymastený a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1067w.jpg?mtime=1728673232)
4.
Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a vytvoríme mriežku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote asi 190-200° 25-30 minút.
![Tvarohovú náplň vytláčame na cesto krížom a...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1070w.jpg?mtime=1728673232)
5.
Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne prepadne do cesta. Či je koláč upečený zistíme pomocou špajdle, ktorú zapichneme do tmavej časti upečeného koláča - po vybratí na konci zostane suchá bez prilepeného neupečeného cesta.
![Počas pečenie sa tvarohová náplň čiastočne...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1073w.jpg?mtime=1728673233)
6.
Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas chladnutia sa tvaroh ďalej prepadáva do kakaového cesta a tuhne.
![Koláč necháme dobre vychladnúť. Počas...](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000826/small/IMG_1075w.jpg?mtime=1728673233)
Dobrú chuť!