Chrumkavé podkovičky z kapra
Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť jemné mäsko z kapra na chrumkavo.
recept,fotorecept,kapor - podkovičky,Hlavné jedlá z rýb,Vianočné recepty
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | kus | |
kapor - podkovičky | 6 | kusov | |
korenie čierne mleté | - | ||
maslo | - | ||
múka hladká | - | ||
paprika červená mletá | - | ||
soľ | - | ||
voda | 0.15 | litra |
Recept
1.
kapor - podkovičky 6 kusov • citrónová šťava 1 kus
Kapra umyjeme, osušíme a nakrájame na podkovičky. Pokvapkáme ich citrónom a necháme odstáť.
2.
soľ • korenie čierne mleté • paprika červená mletá • múka hladká • maslo
Podkovičky mierne osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke rozmiešanej s mletou červenou paprikou a opečieme z oboch strán na masle do zlatista.
4.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre 20 minút.
Dobrú chuť!