Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
recept,fotorecept,slanina oravská,kapusta kvasená,zemiaky,múka polohrubá,Cestoviny,Slovenská kuchyňa,Bezlaktózové
Cestoviny
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové halušky - strapačky recept | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 1 61 | polievková lyžica kcal | |
kapusta kvasená | 750 150 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne celé | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
slanina oravská | 300 1770 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • múka polohrubá 300 gramov • vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • Zemiakové halušky - strapačky recept
Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, soľou, vajcom a prepasírované cez haluškové sitko uvaríme. Podrobnejší rozpis receptu môžete nájsť na našej stránke pod názvom "Zemiakové halušky - strapačky"



4.
kapusta kvasená 750 gramov • korenie čierne celé ¼ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ¼ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
K cibuli pridáme prepláchnutú a vyžmýkanú kyslú kapustu, ktorú chvíľu s cibuľou pražíme. Pridáme korenie a rascu. Kapustu podlejeme vodou a asi 10 minút podusíme.

6.
Strapačky premiešame s podusenou kapustou a oškvarkami.

Dobrú chuť!